Petra Moedt is nieuwe directeur 50-jarige Emmaschool

Steenwijk - `Bij feest hoort taart!' zegt leerkracht bovenbouw Bianca Veldhuizen (39). De OBS Emmaschool in de Steenwijkse wijk De Gagels bestaat immers 50 jaar.

Geplaatst op maandag 25 september 2017 13:04
- Wilbert Bijzitter

'Heel Emma bakt' als verjaarsfeest Steenwijker school


De Emmaschool in Steenwijk bestaat 50 jaar. En bij een verjaardag hoort een taart. En dus mochten de kinderen woensdagmorgen zelf een taart maken.
 
De  mooiste creaties waren het resultaat van urenlang zwoegen en versieren. Ancora zanger Patrick Jongschaap zong bij de gelegenheid het lied: 'Wat wil je later worden?' Winnaars van de taartenbakwedstrijd 'Heel Emma bakt' werd uiteindelijk de 11-jarige Jaimey. Hij had een Harry Potter taart gemaakt. ,,Maar alle taarten zien er prachtig uit. Ik kan niet wachten om ze allemaal te proeven", aldus jurylid Patrick Jongschaap.

Redactie  27-09-17, 12:40
De Stentor 

Scholieren buigen zich over tweehonderd vragen in drie dagen
steenwijkercourant.nl Geplaatst op dinsdag 11 februari 2014 16:09


Duygu Aydin (12) maakt de Citotoets op de Emmaschool. - Foto: Wilbert Bijzitter

Steenwijk – Bijna 165.000 leerlingen van groep 8 zijn dinsdag begonnen aan de Citotoets. Net als voorgaande jaren neemt ongeveer 85 procent van de basisscholen de test af.

Vanaf volgend jaar valt de eindtoets later, in april, en wordt hij verplichte kost voor achtstegroepers. Scholieren worden drie dagen onderworpen aan tweehonderd meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden. Hoe goed de leerlingen presteren, en vooral wat hun leraar in groep 8 voor schooladvies geeft, wordt steeds belangrijker voor hun toekomst.

Volgens juf Bianca van de Emmaschool in Steenwijk is de Cito echter geen advies, maar meer een bevestiging. Een bevestiging van wat je als leerkracht al weet. 'De Cito is niet verkeerd. De kinderen wennen ook aan het systeem van een examen maken. Het zorgt voor een stukje gezonde spanning. Het hoort er bij. Wij, als leerkrachten, als ouders moeten het gewoon niet té groot maken. Het begint al met de media. Het jeugdjournaal. Het krijgt enorm veel aandacht. Misschien wel iets teveel'.

Samen met hun klasgenootjes uit groep zeven zitten de negen leerlingen van groep acht hun Cito toets te maken. De 11-jarige Seyit Ata vindt het rekenen wel makkelijk. De Cito toets vindt hij wel belangrijk. 'Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Eerst maar naar de RSG. De uitslag van de Cito bepaalt een beetje of ik havo dan wel vwo ga doen'. Duygu Aydin (12) kon niet echt slapen. Ook zij weet nog niet wat ze wil worden later. “Mijn moeder was meer gespannen. Van haar moest ik ook veel oefenen'.

Nieuwe single en theaterprogramma Ancora

Steenwijkercourant.nl. Geplaatst op donderdag 23 januari 2014 18:16

Willemsoord - Patrick Jongschaap van de formatie Ancora las woensdagochtend voor in de Emmaschool in Steenwijk. Ancora zingt shanty-en zeemansliederen.

De kinderen hadden zich in stijl gekleed en piratenhoeden opgezet. 'Wij zingen liederen over de zee, kinderen leggen dan de link met piraten', lacht de zanger uit Willemsoord.  Hij las voor uit een boek over piraten en zong tussendoor korte liedjes.
Ancora werd vorig jaar opgericht. Het debuutalbum getiteld Vrij als de wind, stond al vrij snel nummer 1 in de album top 100. 'En we staan er nog steeds in', meldt Jongschaap trots.
 Het is de bedoeling dat Ancora aan het einde van het jaar een eigen theatershow krijgt. Binnenkort komt de nieuwe single Alleen maar water uit. Daarna gaan de drie muzikanten de studio in om een nieuw album op te nemen. 'Door onze optredens in theaters met Jan en Annie bereiken we niet alleen een groot publiek, ook doen we alvast ervaring op in het theater.' Jan en Annie en Ancora treden vrijdag 11 april op in De Meenthe.

Zanger Patrick leest kleine piraatjes voor

Steenwijkercourant.nl Geplaatst op woensdag 22 januari 2014 18:52

Steenwijk - Zanger Patrick Jongschaap van de moderne shantygroep Ancora las woensdagmorgen de kinderen van de Emmaschool voor uit het boek 'Aartje Piraatje'.
Veel kinderen waren ook verkleed als piraat naar school gekomen, om in stijl naar het verhaal te luisteren.
Jongschaap, die uit Willemsoord komt, kwam naar de Emmaschool in het kader van het nationaal voorleesontbijt. Natuurlijk las hij niet alleen maar voor, er werd ook gezongen.