18-12-14

Nieuws voor de kerstvakantie

Voor het bekijken van de foto's van Sinterklaas klikt u hier

 

Het hele team wenst jullie:

Fijne feestdagen en een heel gezond en gelukkig 2015!

Na de kerstvakantie verwachten wij de kinderen weer op school op 5 januari 2015 weer op school.

Ijsvrij

Vanwege de weersomstandigheden is de Emmaschool ook gesloten op donderdag 7 januari.

Op vrijdagochtend verwachten we iedereen weer gezond en wel op school.

Stichting Op Kop
Brief Passend onderwijs

Wethouder Greven bezoekt Emmaschool
Op 20 februari bracht wethouder Luc Greven een bezoek aan de Emmaschool.
Na ontvangst, bezocht hij alle klassen. Met iedere leerling  maakte de wethouder een praatje. Greven roemde na afloop het pedagogisch klimaat in de klassen, de werksfeer  en de dynamiek van de school.

Voorleesdagen

Jongens en meisjes van groep 7 en 8 let op…

Vanaf januari wordt in de gemeente Steenwijkerland gestart met het vernieuwde scholierensport- en cultuurproject. Leer samen met je vrienden of klasgenoten nieuwe sporten of culturele activiteiten kennen. Maak kennis met sporten als schaatsen, bowlen, twirling of speedbadminton. Ontdek de wereld van cultuur door het spelen van accordeon of keyboard, dansen op hiphop muziek, met kunst aan de slag, een stripverhaal maken of ga drummen in een echte band. Op www.activity4kids.nl is alle informatie en het volledige aanbod te vinden. Alle jongens en meisjes van groep 7 en 8 wonend of schoolgaand  binnen de gemeente Steenwijkerland zijn van harte welkom!

Voor een kleine bijdrage volg je een leuke kennismakingscursus. Ga snel naar www.activity4kids.nl om je op te geven! Sommige cursussen starten al in januari, andere in maart. Opgeven is vanaf de kerstvakantie al mogelijk en kom samen lekker in beweging!

Hoog bezoek vandaag!

Goede Doelen Markt


Een paar weken geleden hebben de kinderen van groep 6-7-8 de opdracht gekregen om in tweetallen een goed te kiezen en hun idee te presenteren.
Er zijn veel goede doelen langs gekomen en het was moeilijk kiezen.
Na de presentaties mochten alle leerlingen van de bovenbouw twee doelen kiezen die zij geschikt vinden voor onze markt. Het was een nek-aan-nek race tussen 3 doelen.
Er kon geen keuze gemaakt worden en dus heeft juf Bianca de doelen voorgelegd aan de rest van het team. En het doel voor onze jaarlijkse markt is bekend!
Dit jaar gaat de opbrengst naar het Ronald McDonald kinderfonds.
De goede doelen markt wordt gehouden op 30 mei.

Open Week openbare basisscholen Op Kop, 18 t/m 22 maart.

De openbare basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland, die samenwerken binnen stichting Op Kop, hebben binnenkort weer hun jaarlijkse Open Week.
Stichting Op Kop telt in totaal 22 basisscholen in de Kop van Overijssel, van Kuinre en Willemsoord tot Hasselt en Genemuiden.
De Open Week wordt dit jaar gehouden van 18 t/m 22 maart: de Op Kop-scholen openen dan hun deuren voor iedereen die binnen wil komen kijken. De scholen nodigen, naast ouders, iedereen in de buurt van de school uit om de Open Week te bezoeken.
De Open Week sluit, net als vorig jaar, aan bij de landelijke School!Week van het openbaar onderwijs. In deze week laten de scholen zien dat iedereen welkom is binnen het openbaar onderwijs. Een school is dan de samenleving in het klein en is daarmee de beste plek om kinderen van jongs af aan te leren respect te hebben voor ieders mening of overtuiging. Een openbare school zorgt ervoor dat ieder kind en iedere ouder zich er thuis voelt, ongeacht de sociale, culturele of levensbeschouwelijke achtergrond Het is onderwijs met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Niet a-p-a-r-t, maar samen.
Informatie over alle scholen is te vinden op de website van Op Kop: www.stichtingopkop.nl
Flyer Open Week

Flyer Activity4kids
Iets later dan gepland laat de gemeente weten dat de sport kennismakingscursussen van Activity4kids weer op de website staan. De sportaanbieders waren wat later met hun cursusaanbod, dan werkt dat door in de
verwerking. Deze informatie is bedoeld voor de groepen 6, 7 en 8.
Kinderen mogen zich alvast gaan aanmelden op www.activity4kids.nl
Eind vorig jaar is er een bijeenkomst geweest waarin is aangegeven dat het project moet blijven bestaan. Wel hebben we besloten 2 blokken met cursussen aan te bieden: voor en na de zomervakantie. In het 2e tijdvak zal ook een cultuuraanbod op de website staan. We zijn erg benieuwd of dat zal aanslaan.

Emmachool ontvangt taart van de week!

Nieuws overzicht

OUD PAPIER

Het komende schooljaar staat de oud papiercontainer weer van maandag tot en met vrijdag bij school. De container staat bij school op:29 september t/m 3 oktober10 t/m 14 november15 t/m 19 december26 t/m 30 januari9 t/m 13 maart20...[meer...]

Inschrijving nieuwe leerlingen

Wanneer uw zoon of dochter drie jaar oud is kunt u haar/hem bij onze school aanmelden. U wordt samen met uw kind uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de directeur en u krijgt een rondleiding door school. Als u wilt...[meer...]

Vakantierooster

Zomervakantie 7 juli t/m 15 augustus Vakantierooster 2014-2015Herfstvakantie 13  t/m 17 oktoberVrijdagmiddag voor kerstvakantieKerstvakantie 22 december t/m 2 januariVoorjaarsvakantie 23 t/m 27 februariGoede...[meer...]