Groepsfoto 1/2

Juf Petra en Juf Anneke met hun kinderen uit groep 1/2.

Warm en koud
We werken momenteel over warm en koud,n.a.v het boek Kikker in de kou.
Als er geen sneeuw is, maken we toch gewoon zelf sneeuw. Dit bij de spelles winter.

Op de foto zien we twee kinderen, die samen letters oefenen, de één op de i-Pad en de ander in het zand.

30-01-14

Voorleesdagen

Sinterklaas 2013
Wat was het toch gezellig,samen zingen bij de kachel en hopen dat Sinterklaas het hoort.

26-04-13

Emmadag 2013

Een heerlijk ontbijt in de klas!

31-01-13

Maandsluiting 31 januari 2013

De kinderen van de groepen  1 en 2 hadden de afgelopen week een liedje geleerd in het Engels namelijk  "The wheels on the bus". Dit wilden ze graag laten horen aan de overige leerlingen en aan de ouders.

30-01-13

Nationale voorleesdagen

Woensdag 3 januari hebben we bezoek gehad van de kinderen en hun leiding van peuterspeelzaal Ieniemienie. Er werd voorgelezen uit het boek "De blauwe ballon". Ook werd er gekeken wat je allemaal met een ballon kan doen, natuurlijk opblazen, gekke geluidjes maken, er mee over een trui wrijven en daarna de haren van iemand ermee omhoog laten gaan en tot slot aan het plafond "plakken".

Als je een lege ballon vindt, gauw hem dan niet weg, vooral niet als het een blauwe is. Als je wilt weten waarom, lees dan ook eens het boek "De blauwe ballon" van Mick Inkpen.

Thema bouwen

Bouwen

De afgelopen vier weken hebben we gewerkt over bouwen. In het kader hiervan hebben we de afgelopen week een bezoek gebracht aan een bouwmarkt; Karwei Steenwijk.
De kinderen hebben een insect geknutseld en een speurtocht gedaan in de winkel, hierdoor weten ze nu wat er allemaal wordt verkocht in een bouwmarkt en wat je allemaal nodig bent bij het bouwen of verbouwen van een huis.Ook zouden we een bezoek brengen aan de bouw van de nieuwe sporthal bij zwembad Waterwijk. Helaas kon dit niet doorgaan, in eerst instantie omdat de bouwvakkers vorstverlet hadden en afgelopen week was het te nat en te glibberig.

25-01-13

Met z'n allen op het ijs.

Wat was het toch gezellig om met de hele school het ijs op te gaan!

06-12-12

Joepie sneeuw

De dag na dat Sinterklaas ons een bezoek had gebracht, konden we heerlijk spelen in de sneeuw.

17-10-12

Uitstapje naar Albert Heijn Steenwijk

Na een aantal weken in de klas aandacht te hebben besteed aan het thema "Winkel", hebben de kinderen vandaag een bezoek gebracht aan de Albert Heijn in Steenwijk.

De kinderen gingen met de medewerkster van de Albert Heijn mee naar de kantine. Hier konden de jassen uit en kregen alle kinderen een papieren AH-mutsje op. Zodat de klanten ook konden zien dat de kinderen geen klanten waren, maar dat ze bij de winkel hoorden. De kinderen kregen een rondleiding, zo werd er eerst gekeken waar het magazijn was en waar de goederen uit de vrachtauto naar binnen wordt gebracht. Ze konden zien wat er met de lege flessen en kratjes gebeurt, als je die inlevert. Ook mochten ze een kijkje nemen in de koelcel en de vriescel, hierin was het wel erg koud, brrrr. In de winkel werd er gekeken bij de vleeswarenafdeling, de broodafdeling en bij de kaasafdeling en hier mocht iedereen een blokje kaas proeven. Toen kregen alle kinderen een plaatje, waar een product uit de winkel op stond. Dit product mochten ze opzoeken in de winkel. Toen alle kinderen hun producten in de mand hadden, ginden ze naar de kassa. Alle kinderen mochten een keer de kassa draaien. Wat natuurlijk erg leuk was. Tot slot gingen we weer terug naar de kantine, waar iedereen een koekje en een glas limonade kreeg. Bij het naar huis gaan, kreeg iedereen nog een tasje, waarin o.a. een schrijfblokje, een pen, dierenplaatjes en een doosje rozijntjes zat. Nadat we de medewerkster hadden bedankt gingen we terug naar school. Het was een erg leuk een leerzaam uitstapje.

 

_________________________________________________________

Emmadag

Vrijdag 27 april hadden we feest op school, we vierden de verjaardagen van de meester en juffen.

De kinderen van groep 1 en 2 hadden een dansje ingestudeerd "De druppeldans".

 

_______________________________________________________________

Uitstapje naar zorgboerderij in Kallenkote.

Momenteel werken we in de groepen 1 en 2 over de boerderij. Afgelopen week zijn we met de groep naar Maargies Hoeve in Kallenkote geweest. Dit was een erg leuke, maar vooral leerzame ochtend. Er zijn vele foto's gemaakt, een aantal ziet u hier en de overige zijn terug te vinden in Mijn Album.

Lente 2012

Voorleesontbijt met de burgemeester

Op 18 januari was de burgemeester bij ons op school en heeft in onze klas voorgelezen uit "Mama kwijt".