Activity4kids gemeente Steenwijkerland

Iets later dan gepland laat de gemeente weten dat de sport kennismakingscursussen van Activity4kids weer op de website staan. De sportaanbieders waren wat later met hun cursusaanbod, dan werkt dat door in de verwerking. Deze informatie is bedoeld voor de groepen 6, 7 en 8.
Kinderen mogen zich alvast gaan aanmelden op www.activity4kids.nl
Eind vorig jaar is er een bijeenkomst geweest waarin is aangegeven dat het project moet blijven bestaan.
Wel hebben we besloten 2 blokken met cursussen aan te bieden: voor en na de zomervakantie. In het 2e tijdvak zal ook een cultuuraanbod op de website staan. We zijn erg benieuwd of dat zal aanslaan.

Emmaschool begroet wereld in Kinderboekenweek

Steenwijker Courant, woensdag 3 oktober 13:07

Steenwijk - Met zang, dans en een spannend voorleesverhaal opende de Emmaschool in Steenwijk vandaag de Kinderboekenweek 2012. Het thema dit jaar is 'Hallo Wereld' en dit thema laat verschillende culturen elkaar ontmoeten.

De leerlingen van de school waren dan ook gekleed in kleding van over de hele wereld en in de school is een expositie ingericht met boeken die bij het thema passen.
Komende dagen wordt er veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek en de school hoopt zo bij te dragen aan het promoten van het kinderboek. Komende week wordt in de bovenbouw gestreden om de titel 'Kampioen-Voorlezer van de School’.

______________________________________________________________

Steenwijker courant woensdag 21 maart 20:22

Emmaschool kent echte ridder 
Steenwijk - De 9-jarige Chris Huisman van de Emmaschool in Steenwijk is woensdagochtend tot ridder geslagen. Op die dag vond de afsluiting plaats van een project over de Middeleeuwen. Veel ruimte was er ingeruimd voor ridders en kastelen en heel toepasselijk bezochten twee ridders de school.
In iedere groep gaven deze ridders uitleg over harnassen, maliënkolders en zwaarden . De ochtend werd afgesloten met een heus zwaardgevecht en het tot ridder slaan van de best verklede leerling. En dat was Chris Huisman.

______________________________________________________________

Burgemeester leest voor

Steemwijker Courant woensdag 18 januari 09:26

Steenwijk - Vanmorgen was de start van de Nationale Voorleesdagen. Burgemeester Marja van der Tas las in de Emmaschool voor uit het boek 'De kraai in de sneeuw' van Erwin Moser. De kinderen aten vervolgens in hun eigen klas een overheerlijk ontbijtje.

______________________________________________________________